lördag 31 mars 2012

En fredag med Orena tankar.

En reklambyrå-fest, ett tema (Orena tankar), en inplastad lokal (även soffkuddarna var inplastade), shots i provrör, vin i ölglas, alla var där, gamla dåliga samveten var där, ostron på buffén och en lång blondin på absolut bästa humör.

Årets första.

Iskalla glas utomhus. Men det var ju fredag och solen sken. Klart man ska plåga sig igenom en iskall timme på en uteservering. Man är ju svensk.

Två bloggare på samma bild.

Vi tar ofta bilder på varandra, men aldrig tillsammans. Två blondiner. En lång och en kort. Och en galet rolig kväll.

fredag 30 mars 2012

Thank God!

I morse hade jag klädpanik. Får det sällan men bevittnar/hör ofta vänner som genomlider det. Jag bytte kläder i en halvtimme utan större framgång. Gick på säkra kortet kort-kjol-mycket-ben-bekväma-skor. Det blir aldrig fel. Och så matchade jag min handled med fredagsfikan.

Lite Bonbon, Lite Bubbel och Lite Lovely!

torsdag 29 mars 2012

Här sitter vi.

Och blixtjobbar i en soffa på banken. En yr en matt. Men kul har vi. Extra kul eftersom vi precis fått reda på att massa urtjusiga välgörenhetsarmband har landat i Stockholm. Annars har dagen innehållit ett nära döden träningspass, Sats Core Puls. Kände för lite puls och bytte Pilatesen mot Core Puls. Och puls fick jag. Men mest irrade denna långa kropp runt balansbrädan och försökte förstå vilka ben som skulle vart. Och tänka sig att jag valde bort bubbel och Guldäggs vernissage för vatten i plastflaska och svett.

onsdag 28 mars 2012

Ja det måste vi.


Gårdagens hår 1: min bästa frissa som inte gör töntiga stela lockar som studsar på axlarna när man lämnar salongen, utan snyggt sommarruffs. Gårdagens hår 2: favoritkvinnorna på Kalendegatan som smetar på alldeles för varm vax och samtidigt gastar "slappna av".

Annars handlar det mesta just nu om att ta hand om inboxen som går överstyr så fort man kollar bort och konstatera "ja det måste vi", om något som måste göras. Och andas.

tisdag 27 mars 2012

En helt ostylad matbild.

Började att flytta kniven ett par millimeter men så fick jag besök. Resten av kvällen åt vi Parmigiana och drack italienskt. Kvinnan som för massa år sedan fick mig att sluta äta kött och börja kalla mig feminist har varit på besök. Självfallet en väldigt klok kvinna. Och vilken kväll. Både tårar och skratt och en bestående känsla av att ha pratat med någon som förstår precis vad jag menar.

Här började jag min dag.

Tänk att det blir lite lite trevligare att gå till tandläkaren när väntrummet är fyllt med solljus och ser ut som ovan. Att sen jag gick där ifrån med två tider inbokade och massa tusenlappar fattigare är smällar man får ta. Nu ska i alla fall min döende framtand begravas under ett nytt fint vitt täcke.

söndag 25 mars 2012

Hepp.

Det gick snabbt. Så var helgen över. Hann aldrig riktigt njuta. Tillbringade lördagskvällen med chips och TV och en arg vän. Och idag har det varit obligatorisk jobbesöndag. Bredvid datorn har Plaza Kvinna legat uppslagen och jag har inte kunnat slita blicken från urcoola och ursnygga Caroline Winberg med en Lite Granat på fingert. Det är bara för coolt för att vara sant helt enkelt. Fantastisk styling!

lördag 24 mars 2012

Happy weekend!

Inledde helgen med paljetter. Efter en vecka som verkligen var värd att fira. Nu ska jag roa mig med att tvätta. Det har gått så långt att jag nått det stadiet då man luktar sig igenom tvättkorgen efter de strumpor som luktar "bäst". Dags att det blir ändring på det.

Två glas bubbel sen en föreställning om döden.

En lätt skruvad fredagskväll. Solig lönefredag och två glas bubbel på Moccasin. Lätt fnittriga och upprymda cyklade vi till Intiman. För att se en föreställningen om döden. När vi högljutt trängde oss in till våra platser liknar Karin sig själv vid Patsy. Så långt skulle jag inte vilja dra det. I alla fall så la sig den upplupna stämningen redan i öppningsscenen när dom döda dansade in. Förövrigt en mycket bra föreställning om ett ämne man aldrig pratar om.

torsdag 22 mars 2012

Den där svarta sjukan.

Fanns en tid då mitt vanligaste diskussionsämne med mina vänner var svartsjuka. Hur man ska handskas med den, överleva den och komma runt den. Den förstörde, förtärde och tog död på allt. Jag valde att inte ha kvar den i mitt liv. Och vad nöjd jag är med det valet. Och att den där svartsjukan beror på otrohet det vet man ju. För som man känner sig själv känner man andra. Ungefär. Förutom för den svartsjuka kvinnan, där är det bara ren och skär magkänsla.

Nu är det officiellt.

Det är vår. De sa 15 grader på Vädret så jag tog sommarskorna och mockajackan. Sjävfallet kommer jag säkert att frysa. Men det gör man ju på sommaren med.

onsdag 21 mars 2012

Idag.

Har jag cyklat ett par varv runt stan, till Posten, till återförsäljare och till massa ärenden. Självklart i en kjol som blir troskort när man cyklar. Och vilket väder. Underbart. Och dagens citat får bli "jag tar hellre en kärra än en stark man".

tisdag 20 mars 2012

Sen sist.

Har jag ätit en mycket bra brunch på Njutbar (rekommenderas), druckit min första Starbucks kaffe i Malmö (grattis Malmö du är nu officiellt en storstad...), hört uttrycket "typsik ägglossningsflirt" och jobbat till sent.

På handleden Lite Bubble och Lite Cupcake.

Lyxtulpaner.

Och franska är dom visst också. Oändligt lyxiga känns dom i alla fall. Annars är det mest hets och stress just nu. Min kropp har hittat tillbaka till det där obekväma läget den känner igen så väl. Den hade behövt träning men jag väljer långa kvällspass istället.

söndag 18 mars 2012

Som en kväll ska vara.

Kvällens mat; ljuvlig sellerisallad. Kvällens dricka; rött vin och Margaritas. Kvällens oneliner "min chaufför fixar det, det har han betalt för". Kvällens anteckning i iPhonen; namnet på kvällens flört. Kvällens fall; när Malin missar trottoarkanten och faller handlöst. Kvällens location; Bird. Kvällens sällskap; Malin & Sofia.

En bild.

Sammanfattar en jobbehelg i Istanbul. Oräkneliga glas te dricks medan man väntar på diverse personer som aldrig är där man behöver dom och så pratar man om vädret. Vädret som inte är som det ska. Om vi inte var överrens om kostnaderna så var vi i alla fall alltid överrens om att det är något som inte stämmer när Sverige har bättre väder än Istanbul.

lördag 17 mars 2012

Ja jäklar.

Vad bra det blev. Hade en del ångest över denna helgen. Ofattbart såhär i efterhand. Istanbul har på alla sätt och vis visat sig från sin bästa sida. Intensiv dag i går med våra leverantörer, många glas te och konversationer på dålig engelska, en outstanding kväll med Istanbuls coolaste blondiner (den kvällen kräver ett eget inlägg), en ytterst intressant dag idag med en ny affärskontakt och så sol på det. Nu en lördagskväll tillsammans med Turkish Airlines.

fredag 16 mars 2012

Turistbild.

En bra sak med att komma till Istanbul är att man på gatan får höra kommentarer som "You are a beautiful woman". Mindre bra är att man även får stå ut med pussljud. Hur påfrestande pussljuden än är så är kommentarerna alltid upplyftande. Tänk den dagen svenska killar börjar ge komplimanger till random kvinnor.

torsdag 15 mars 2012

Businesstrip it is.

Så var man här igen. Denna gången med 60 kg i bagaget. Som att dra runt på en människa. Lägg då till smala trottoarer och hål i beläggningen, två rullväskor också då 60 kg. Annars började min dag med att min lägenhet visade upp sig från sin bästa sida och en urtrevlig fotograf fotade alla tänkbara vinklar. Ska bli spännande att se vart det dyker upp. Nu ska jag ladda för morgondagens utmaningar.

onsdag 14 mars 2012

Jag.

Hamnar absolut sist på min to-do-lista. Överst står att-göra-idag, sen kommer Lite Kalabalik, sen byrån och underst Jag själv. Där står att jag ska ringa facket och kolla leverfläckarna. Har inte hänt än. Igår skickade jag korta instruktioner via sms till min dejt som rest 40 min med tåg för att träffa mig. "Hoppa av centralen", "gå till Lilla Torg", "Leta upp Bastard och se om där är bord" och sist "Bra, jag skyndar ska bara jobba klart".

söndag 11 mars 2012

Fira.

I lördags firades världens finaste farmor. Hon fyller år på självaste Internationella Kvinnodagen. Passande eftersom hon är en klok feminist av sin tid. Vi firade med gigantisk gräddtårta och smörgårtstårta. Många blommor fick hon med sig hem

There has been a situation. Please leave The building immediately.

Ovan mening avbröt min och Karins middag i lördags, en maskinell kvinnoröst ljöd ur ett högtalarsystem och avbröt mitt i en av våra cyniska diskussioner. Karin greppade vinflaskan och jag tog glasen, sen stod vi i vad som kändes som en evighet utomhus i iskall Malmöblåst och drack iskall Pinot Noir. Självfallet var det bara ett enkelt falskalarm. Kvällen fortsatte med drinkar på Bastard.

fredag 9 mars 2012

En helt fantastisk dag.

Den här dagen har varit speciell. Det är så mycket som börjar falla på plats. Det har skrattats åt i princip allt. Ren och skär lycka i magen. Ren och skär övertygelse om att det där stora beslutet jag tog i januari var så rätt så rätt.

torsdag 8 mars 2012

Internationella kvinnodagen i dag minsann.

Idag funderar jag över det faktum att det är en kvinnlig företager jag är, inte en företagare, att jag haft en kvinnlig chef, inte en chef och att jag är en kvinnlig kreatör, inte en kreatör,

onsdag 7 mars 2012

Den där cynismen.

Väldigt ocharmigt. Men min cynism  får mig att att utbrista "är du säker på att han inte är gift" eller "är du säker på att han inte var tillsammans med henne hela tiden" till vänner som berättar diverse dejting-historier. Detta gör också att när min eventuella dejt inte kan träffas på två olika fredagar så tänker jag direkt att det är något skumt. När jag berättar det för lika cynisk vän säger hon "har du googlat honom?".

Energi.

Oj vilken energikick. Tog mig ut till Saltinporten för lunch. Det blev en helt fantastisk veg i solen. Blir lycklig varje gång man träffar på något oväntat i Malmö. Och detta var oväntat. Konstig adress, fantastisk god lunch, mystrevliga kockar, "havet" precis utanför och så vårsol på det. Vi pratade om hur man tackar nej till jobb och hur man överlever excelarken när man är kreatör, om personer som ger energi och personer som tar energi.

Blev föresten väldigt glad i morse när jag hittade ett par gamla blommig tajts i garderoben. En känslan av att shoppa i sin egen garderob liksom. På handleden Lite Moulin, Lite Nougat och Lite Bubble.

tisdag 6 mars 2012

Havsutsikt.

Igårkväll hade jag massa bra funderingar på inlägg att skriva. Men hann inte skriva ner dom. Idag kommer jag inte på ett enda. Jag njuter i alla fall av att numer ha havsutsikt på jobbet. I alla fall i några veckor till. Och absolut godaste teet är Lemon & Ginger från Clipper.

söndag 4 mars 2012

Fikajobb.

Igår fällde jag upp ett tält i min lägenhet. Ett ljustält. Stort, vitt och fyrkantigt. Efter det fotograferade jag armband hela kvällen. Saker man kan göra på en lördagskväll helt enkelt. Idag har jag haft en långfika med tjajorna. I vanlig ordning förfärades och förundrades man över dessa män. Och jag kan inte låta bli att undra om det sitter ett liknade killgäng någon annanstans och förfäras och förundras på samma sätt. Annars har jag tillbringat resten av denna söndagen jobbandes med en chailatte på Espresso House. Söndagsjobbet känns plötsligt betydligt trevligare och mindre ensamt.

lördag 3 mars 2012

Lördag och sol.

En vårsolig lördag är väl ungefär det bästa man kan begära. Men jag har så mycket att göra att jag mest står och stirrar på högarna och to do listorna. Vart ska jag börja liksom.

fredag 2 mars 2012

Känns bra.

Att bästa Karin tar över Skåne. Känns tryggt på något sätt. Och med den blicken så vässar nog stans krogar kockkniven lite extra...

Grönt och skönt.

Igår blev det ett glas vin (tredje dagen i rad denna veckan med vin...) och grön (i dubbel bemärkelse) mat på Green Matmarknad. Rekommenderas. Gillar att något som, helt självklart, hade kunnat placerats på Möllan huserar i Turning Torso. Och vilken fantastik mataffär. Som sagt, rekommenderas.

Den där öppna eldens står lite i kontrast till dagens fantastiskt soliga fredag. Men så får det bli.

Äntligen.

Det är fantastiskt kul att se något man jobbat med hela hösten äntligen finnas i butik och i mattidningar. Och att samtidigt rensa ut papper och hitta gamla skisser och moodboards är alltid samma tillfredsställelse.

torsdag 1 mars 2012

Vad är det för fel.

Idag dryftade jag "Men det måste ju vara något fel på honom, han är stilig, trevlig, 40+ och singel?". Då fick jag till svar "Vem vet, Lina, han kanske frågar sina vänner vad det är för fel på Lina? Snygg, smart, framgångsrik, i sina bästa år och Singel." Eh ja. Just det. Nu hatr jag hela dagen funderat på vad det är för fel på mig.

Lite roligare blir det i alla fall med gröna ben och blå fötter. Och Lite Organic på handleden.

En Reklamöl.

Snyggaste Reklamölaren. Igår drack jag en öl och minglade lite smått. Är en ganska dåligt minglare, eller bra. Beror på hur man ser på det. Mitt mål är i alla fall aldrig att snacka med så många som möjligt. Jag går på kvalitet framför kvantitet.