Jag fick aldrig riktigt kläm på den turkiska husmanskosten. Mycket grönsaker, deg och bönor. Bättre koll har jag på en meze-middag. Men temat är i alla fall många olika rätter. Tvärt emot en svensk middag alltså.
Ända sedan jag flyttade till Istanbul har jag funderat på att göra en turkisk kokbok. Tänkte dessutom bli först i Sverige med det, vi har ju redan otaliga medelhavs kokböcker, dock ingen turkisk. Men jag kommer tyvärr inte att bli först eftersom Camilla Thilin planerar det samma... Och jag tvivlar inte på att hennes blir fantastisk. Min tanke är i alla fall att det ska vara en kokbok anpassad för det svenska köket och med en hälsosam touch (alltså ingen kebab). Som mitt försök ovan (bilden) att göra en dessert på en turkisk frukostingrediens. Ska testa den på två tuffa kritiker i morgonkväll.
Vad är det för något, yogurt? Mycket nyfiken... :)
SvaraRaderaHär är Camilla Thulins kokbok förresten:
SvaraRaderahttp://www.halvgrekplusturk.se/aktuellt/antligen-halv-grek-plus-turk--the-book/
Inte yoghurt, det är något som är väldigt svårt att få tag på i Sverige. kaymak heter det. Men man kan säkert blanda till det själv med typ creme fraich och något annat. Den där boken måste inhandlas känner jag!
SvaraRadera