fredag 14 januari 2011

En kort kjol.

Få saker får igång mig så mycket som orättvisor. Och framförallt när de är könsrelaterade. Självfallet är jag feminist. Läste ett mycket intressant inlägg i min parter/vän/kollega Elisabets blogg. Om turkar och inställningen till korta kjolar. Undertiden jag bodde i Istanbul har jag aldrig tänkt så mycket på vad jag skulle ta på mig som jag gjorde när vi skulle ut och äta eller gå på fest. I Sverige slänger jag alltid på mig ett par strumpbyxor och en kort kjol, är det vinter tar jag en stor kofta till det. Men i Turkiet visste jag exakt hur min pojkväns ansiktsuttryck skulle se ut när han skulle få se mig i en sådan outfit. Inte populärt. Men självfallet tog jag en kort kjol ändå.

Och när det kommer till turkarnas (eller för den delen vilken sydeuropé som helst) bild av oss skandinaver som lättfotade säger jag bara: Och? Låt dom tycka det, vi svenska tjejer hycklar i alla fall inte och vi har fantastiskt kul på semestern. Låt tjejerna dansa halvnakna på en klubb i Alanya när de kommer hem har de i alla fall haft sommarens roligaste vecka.

3 kommentarer:

  1. Ramlade in på din blogg då jag sökte på istanbul men måste säga att den är riktigt bra:) och känner igen detta med kjolar !! höll på att bli tokig när jag bodde där nere.. ha en härlig helg:)

    SvaraRadera
  2. @laleee, Kul och du är välkommen! :)

    SvaraRadera