onsdag 4 januari 2012

Skål 2012!

Dagen tillbringades på en båt och jag fick (väldigt tveksamt) snorklat för första gången i mitt liv. Vatten är inte riktigt min grej, ligger hellre platt på land. Självaste kvällen inleddes med hummer, räkor, fisk, krabba och mer fisk (det var även vid detta tillfälle vi blev matade av servitören).

Kvällen fortsatte med Champagne på hotellrummet och drink på Camel Bar för att avslutas på bästa sätt på Pacha. Denna galna klubb jag för tre år sedan besökte på Ibiza. Inledningen var dock något tveksam, lite för lite ös på dansgolvet och förmycket stora ögon på de halvnakna akrobaterna i taket. Men vi öste på. Och vi öste på så bra att DJ:n vinkade in oss i det allra allra heligaste. Genom vippen upp i hans "lilla" bås. Ett gäng Tequila Shot och så dans hela natten. Bästa sättet att inta 2012.

2 kommentarer:

 1. Vad kul ni verkar ha haft! :) Kan du inte berätta lite om Sharm el sheikh? Funderar på att åka dit en vecka i februari eller mars. Hur är det jämfört med tex Alanya? För mycket turister? Man märker inte av något av den politiska situationen? Läste bara något om att det eventuellt skulle bli alkoholförbud och bikiniförbud. Men antar att allt är "som vanligt" än så länge i alla fall. Är det mysigt där eller mest stora hotellkomplex? Hur varmt var det? Oj förlåt många frågor :) Roligt att läsa om er tripp, kram

  SvaraRadera
 2. Hej Johanna!
  Sharm jämfört med Alanya är som en vuxenfylla jämfört med Alanya som är en tonårsfylla... :) Det är egentligen samma "skit" en ort som är uppbyggd enbart för turisterna. Centrum (Naama Bay) är väldigt ocharmigt, mest neon och blinkande skyltar. Men hotellen är jättefina, inga höga komplex utan de är byggda på större yta med charmig arkitektur. Men jag är absolut positivt överraskad av Sharm (trots detta)!

  Om ni åker dit så se till att verkligen utnyttja vad de har att erbjuda. Gör utflykter och ät egyptisk mat. Man märkte inte av oroligheterna i Kairo mer än att man såg en del militärer patrullera inne i centrum. Sprit serveras överallt utom i Old Town. Och egypterna är himla trevliga, mindre påträngande än turkarna. :) Och bo i Naama Bay så har ni nära till allt.


  - Ta en dag till en båttur där ni snorklar, korallreven är fantastiska. Om ni dyker så är det ett måste.
  - Ta en heldag i Dahab (här ska visst även alla snygga dykare hänga...), - - Åk på en Beduin-tur, mysigt men kallt i december.
  - Ät fisk på Fares i Old Town, kostar inget men är underbart gott (de serverar ingen alkohol), säg till taxin att ni ska till det första Fares, det lilla.
  - Ska ni ha skoj så finns Buddha Bar, Hardrock och Pacha. Camel Bar var även just (här hänger dykarna...)
  - Ät på Abu el sid i Naama Bay (snett ovanför hard rock), god egyptisk mat.
  - Besök ett ställe med vattenpipa, mest för miljöns skull.

  Have fun! :)
  Kram!
  //L

  SvaraRadera