tisdag 14 februari 2012
En guide – tre dagar i Istanbul.
Fredag Rekommenderar att man tar en dag till turistiga besök. Spice bazaar, Grand bazaar, Blå Moskén och Hagia Sofia. Promenera över Galata Bridge, helst i solnedgång. På kvällen ät på en klassisk turkisk fiskrestaurang. Ät meze, fisk och sötsöt dessert. Till detta dricker du rakı. Lördag Hoppa hotellfrukosten och ät istället frukost på ett kafé, beställ turkisk frukost bestående av oliver, ostar och simit (beagle liknande bröd). Strosa runt i stadsdelen Cihangir och titta på second hand och vintage. Ta en promenad på İstiklal (lång superkommersiell gata) ät lunch på The House café. Ät middag på en supersnygg superdesignad restaurang med crossover food. Avsluta med en drink på ett tak. Söndag Ät brunch i Bebek, stadsdel vid havet där de rika bor. Ät något icke turkiskt, t ex gigantiska pannkakor med färska bär och honung. Promenera längst havet. Åk till stadsdelen Nişantaşı och shoppa.
För fler restaurangtips maila gärna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar