torsdag 17 oktober 2013

Vänskap och tapas.Jag växte upp med två stycken vänner. Varken mer eller mindre. Vi var i samma ålder och fler fanns inte att tillgå i lilla byn. Nu var det en förbannad tur att de var de finaste vänner man kunde tänka sig. Lina, Hanna och Nina var en superstark trio med en trygg och alldeles fantastisk vänskap. Jag skulle till och med kunna påstå att det är tack vare dem jag idag är en trygg och stabil människa. När vi var i sextonårs åldern tillkom ett helt litet tjejgäng från stora grannbyn. En av dessa tjejer var en energisk finska. Och tjugo år senare sitter jag och denne energiska finskan på en restaurang i Malmö. Vi har 125 mil mellan våra boendeorter, hon har en liten guldklimp och jag har två företag. Men fortfarande träffas vi när vi kan, kör snabba uppdateringar via mail och är oändligt tacksamma över att vi fortfarande finns i varandras liv.

Restaurangen vi satt på var nyöppnade SOT. Obefintlig service, smaklösa tapas och snygg inredning. Bästa krogkritikern uttrycker det lite mer nyanserat här

3 kommentarer:

  1. Härligt med nära vänner. Skäms på restaurangen. Hur svårt kan det vara??

    SvaraRadera
  2. Oh. Tyckte det stod "rape season" på på menyn. Tänkte, tänkte det var ju en annorlunda approach. Allt för att sticka ut liksom. Men nu var det ju inte så, vilken tur.

    SvaraRadera