måndag 2 maj 2011

Om semestern inte är bokad har jag ett tips.

Om man funderar på vart man ska resa i sommar har jag bara ett tips. Bodrum. Att svenskar inte upptäckt detta fantastiska resemål än är ett under. Att svenskar fortsätter åka till Alanya när man kan åka till Bodrum är ett ännu större under. Fast visst, om man vill ha menyer på svenska, sunkig mat och nattklubbar med skumparty så ska man fortsätta resa till Alanya. Vill man däremot äta fantastisk turkiska mat (meze och fisk som är oändligt god) och partaja med klass så ska man bege sig till Bodrum. Det är inte för inte som Bodrum kallas Turkiets St Tropez.

Jag har besökt dyra stränder där vi druckit Piña Colada under (det dyra) parasollet, ätit en oförglömlig mezemiddag vid vattenbrynet och blivit uppassad av minst fem servitörer, strosat längst små gator i centrala Bodrum och tittat på handgjorda sandaler i skinn, tagit en paus i shoppandet och besökt någon av barerna där man sitter i fåtöljer i sanden och dricker cocktails, badat i iskallt vatten, kallare än Sverige och förälskat mig ännu lite till i Turkiet.

Den fantastisk fiskrestaurangen heter Sait och ligger i Yalıkavak. Bästa stället att avnjuta solnedgången är på Limon, restaurang där borden är utspridda i en trädgård på en sluttning. Körfez och Kule är sköna rockbarer där man beställer sina shot i en shaker, ligger på bargatan i Bordum. Längre ner på samma gata ligger klubbarna. Önskas en utförlig guide med hotelltips, bästa områdena att bo i och en mer detaljerad beskrivning av Bodrum med omnejd så maila mig på: lina.andersson.mail@gmail.com

8 kommentarer:

 1. Då får jag helt enkelt ta mig dit en dag. Har inte varit i Bodrum än! Kramar

  SvaraRadera
 2. Jag åker till Bodrum om en vecka, låter underbart!
  Kan du inte skriva ett inlägg med tips på sevärdheter, shopping, stränder osv ..?

  SvaraRadera
 3. Hej Moa!
  Jag har ett långt mail med massa bra info om Bodrum. Bland annat vilka stränder som är bäst! maila mig på lina.andersson.mail@gmail.com så skickar jag det till dig!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vi kom hem från Bodrum i fredagsnatt! Vi har haft en helt underbar vecka i Bodrum med en massa god mat, lata dagar på stranden och uteliv på natten :-)
  Barstreet måste man bara uppleva!

  Hoppas att det blir en resa dit igen!

  SvaraRadera
 5. Låter underbart! Lite avis är jag allt. :)

  SvaraRadera
 6. Vi håller redan på att titta på en ny resa till samma ställe i augusti! :-)
  Vart bodde ni?

  SvaraRadera
 7. Min fd pojkväns familj har hus precis utanför Bodrum. Så jag bodde där! :)

  SvaraRadera
 8. Åh vilket lyx! :-)

  SvaraRadera